Bio

AddThis Social Bookmark Button

In 1991 dook in de streek van Aalst een nieuwe cover-band op, genaamd “The Blues Bronders”, met Peter Bronder op (lead)gitaar en zijn broer Johan Bronder op bas (vandaar de naam…) en verder Herwig Bomon op drums en Eddy Piens op zang en (slag)gitaar. Deze vier hadden al in diverse formaties met en zonder elkaar hun muzikale sporen verdiend. Ze namen ook nieuwkomer Karel Meganck op voor mondharmonica en tweede stem. Toen de broers de band meer als een blues band wilden profileren, verliet Eddy de band en nam Karel de lead vocals op zich. Hoewel de respons positief was, was het aanvankelijk niet evident om het “cover band” etiket kwijt te spelen. In 1995 kwam Hugo Verhoye (ex-Irish Coffee) de drums roeren en een jaar later moest Johan wegens verhuis de band van zijn broer verlaten. Jacky Verstraeten volgde hem op aan de bas. De naam “The Blues Bronders” kon niet langer aangehouden worden en veranderde in “The Night Time Heroes” (“Blues Band” werd er in 2001 aan toegevoegd)

De eerste erkenningen in het Belgische blues circuit waren inmiddels binnen en trokken in 1997 een jonge keyboard speler aan, Stany Van Veer.  In 1999 verliet drummer Hugo de band en werd hij vervangen door Luc Baetslé. In die bezetting speelden The Night Time Heroes jaren de pannen van het dak en namen ze in 2001 een fel geprezen live CD op in De Blauwe Wolk in Zottegem: Karel op vocals en harmonica, Peter op gitaar, Jacky op (elektrische en contra)bas, Stany op keyboards en Luc op drums. Antwerp R&B Festival, Swing Wespelaar, Delirium Blues Festival, (Ge)Varenwinkel, Meensel Blues, Binkom Blues, Blues in Schoten, enz. We hadden de eer en het plezier daar en op vele andere festivals op te treden. Om nog te zwijgen van de talloze optredens in bluescafés (Kid’s R&B, De Klokke,…) , kroegentochten, enz. Ook in Nederland, Frankrijk en Wallonië werden optredens geboekt.

In 2008 kwam er een dip in de opgang van de band. De crisis sloeg ook bij ons toe en stelde het enthousiasme van de bandleden op de proef. Optredens kwamen plots slechts met mondjesmaat binnen. Later viel ook de repetititie-ruimte weg en kon er maanden niet gerepeteerd worden. Stany verliet de band in 2009, maar de rest overleefde de crisis en staat nu steviger dan ooit op het podium, met een volledig vernieuwd repertorium (en de oude repetitie-ruimte ;-). Ouder, wijzer, rijper, en weer vol enthousiasme...! Als bij wonder komen de optredens ook weer binnen…

The Night Time Heroes Blues Band stond en staat voor echte blues waar je kan op dansen en waar je happy van wordt. Dat is voor ons de essentie van onze hobby : have a good time with the blues ! Hope to see you next time!

Officiële website: http://www.thenighttimeheroes.be
Publieke e-mail: info [at] printevent [dot] be
Boeking e-mail: printevent [at] gmail [dot] com

Printevent ® Web Solutions | © 2011 Alle Rechten Voorbehouden aan The Night Time Heroes Blues Band.